Ingrediënten 8 personen
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 3 teentjes knoflook
- 2 liter kippenbouillon
- 1 1/2 pot pindakaas
- 1 blik kokosmelk
- 3 eetlepels saté marinade (Go-tan)
- 1 bos bieslook
- 4 takjes selderijgroen
- 6 takjes peterselie
- 3 eetlepels citroensap
- 200 gram taugé
Bereidingswijze
- Snipper 2 uien, 1 rode paprika en 3 tenen knoflook en fruit het.
- Roer er 2 liter kippenbouillon met vlees, 1 1/2 pot pindakaas en 1 blik kokosmelk bij. Breng de soep aan de kook.
- Voeg 3 eetlepels saté-marinade en citroensap toe.
- Knip 1 bos bieslook, 4 takjes selderijgroen en 6 takjes peterselie fijn en roer dit met 200 g taugé bij de soep en laat alles goed warm worden.
Van smulweb