Ingrediënten 4 personen
- 1 pakje gezeefde tomaten
- 1 pot kippenbouillon (incl. stukjes kip)
- 2 eetlepels bruine suiker
- Beetje water voor de gewenste dikte
- 2 eetlepels gembersiroop
- 2 eetlepels ketjap (manis)
- 1 mespuntje sambal badjak
- 50 gram taugé
- 2 eieren
- Beetje melk
- Gemalen peper en zout
- Beetje maggi
- Beetje gedroogde of verse bieslook
Bereidingswijze
- Giet alleen de kippenbouillon uit de pot in een pan en snij daarna de stukjes kip extra fijn.
- Voeg het pakje gezeefde tomaten toe aan de pan, samen met een beetje water om de soep op de gewenste dikte te brengen.
- Voeg de bruine suiker, gembersiroop, ketjap (manis), en sambal badjak toe aan de pan.
- Snijd de taugé nog wat fijner indien gewenst en voeg het toe aan de soep.
- Voor de omeletstukjes: klop 2 eieren met een scheutje melk, zout, peper, een beetje maggi, en gedroogde of verse bieslook. Bak het mengsel en verdeel het in stukjes.
- Laat de soep langzaam aan de kook komen en laat het zachtjes garen om de tomatensap te ontzuren.
- Zet het vuur laag en voeg de omeletreepjes toe aan de soep, samen met de taugé.
- Roer alles voorzichtig door elkaar en laat het nog even sudderen tot alles goed warm is.
- Proef en voeg indien nodig extra kruiden toe naar smaak.
- Serveer de soep warm en geniet ervan!