Chinese tomatensoep met Kip, Taugé en stukjes Omelet

Ingrediënten 4 personen

  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 1 pot kippenbouillon (incl. stukjes kip)
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Beetje water voor de gewenste dikte
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels ketjap (manis)
  • 1 mespuntje sambal badjak
  • 50 gram taugé
  • 2 eieren
  • Beetje melk
  • Gemalen peper en zout
  • Beetje maggi
  • Beetje gedroogde of verse bieslook

Bereidingswijze

  • Giet alleen de kippenbouillon uit de pot in een pan en snij daarna de stukjes kip extra fijn.
  • Voeg het pakje gezeefde tomaten toe aan de pan, samen met een beetje water om de soep op de gewenste dikte te brengen.
  • Voeg de bruine suiker, gembersiroop, ketjap (manis), en sambal badjak toe aan de pan.
  • Snijd de taugé nog wat fijner indien gewenst en voeg het toe aan de soep.
  • Voor de omeletstukjes: klop 2 eieren met een scheutje melk, zout, peper, een beetje maggi, en gedroogde of verse bieslook. Bak het mengsel en verdeel het in stukjes.
  • Laat de soep langzaam aan de kook komen en laat het zachtjes garen om de tomatensap te ontzuren.
  • Zet het vuur laag en voeg de omeletreepjes toe aan de soep, samen met de taugé.
  • Roer alles voorzichtig door elkaar en laat het nog even sudderen tot alles goed warm is.
  • Proef en voeg indien nodig extra kruiden toe naar smaak.
  • Serveer de soep warm en geniet ervan!
error: Let Op: Content is beveiligd!